Star rate me !!

IBPS Clerk Mains Question Asked 2016 are uploaded here. Download Question asked in IBPS clerk exam of  General Awareness subjects with solved answers.

IBPS Clerk Mains Question Asked

1. IMF as of late included which nation’s cash in its wicker container (SDR)
Ans. Yuan (Renminbi)

2. Little Finance in Principal Approval:
Ans. year and a half

3. NHB is the backup of
Ans. RBI

4. Davis Cup 2015 victor
Ans. Awesome Britain

5. Coin of Nigeria
Ans. Nigerian Naira

6. In RIDF R stand for
Ans. Country

7. To begin with Indian Scientist Bhart Ratna awardee in 1954
Ans. C. V. Raman,

8. Nai Manzil Scheme is identified with
Ans. to extension absence of abilities in minorities

9. India’s first Credit Information Company
Ans. CIBIL

10. To begin with Micro Finance Company Fully Subsidies:
Ans.Bandhan Bank

11. Mount Abu situated in Which state
Ans. Rajasthan

12. Dachigam National park situated as
Ans. Jammu and Kashmir

13. UNU remains for
Ans. United Nations University

14. 25th January celebrated as
Ans. National Voters Day

15. Region’s new Secretary General
Ans. Patricia Scotland

16. Blocks Media Summit Held in
Ans. Beijing, China

17. IDFC head Quarters
Ans. Mumbai

18. Sunil Narayan play for which nation
Ans. West Indies

19. D-ICICI and another … . ?
Ans. D-SBI

20. Which bank has as of late shut its business
Ans. HSBC Holdings Plc

21. CRAR full shape
Ans. Funding to Risk (Weighted) Assets Ratio

22. Atal Pension Yojna Replace which Scheme
Ans. Swavalamban

23. Mahatma Phule Sant recompense 2015?
Ans. Arundhati Roy

24. India’s proficiency rate according to enumeration 2011
Ans. 74.04%

25. Which town in Karnataka turned out to be first smokeless town?
Ans. Vyachakurahalli in Karnataka

26. The financing cost in Gold plan is chosen by ?
Ans. RBI

27. President of France:
Ans. Francois Hollande

28. Bank Bureau Board top authority:
Ans. RBI representative

IBPS Clerk GA Question Asked

1. web voyager is the thing that

2. ms word is the thing that

3. full type of ASDL

4. full type of HTTP

5. on the off chance that we change over window xp to window 7, what do we call it

6. which one is pointer

7. which one is both info and yield

8. which one is not a boolean administrator

9. select the right arrangement character, record, field, document, database

10. which one is utilized for connection

11. which dialect is utilized to compose web program

12. c++ is which kind of dialect

13. prophet is which kind of dialect.

14. among the accompanying , find which one is not a yield gadget

15. google is the thing that ans-web index

16.Boot warm

For more updates on IBPS Clerk mains  subscribe us to receive latest updates & don’t forget to bookmark this page to remember us.

For any query related IBPS clerk question asked please leave your query in comment box.

LEAVE A REPLY